Pages

Ads 468x60px

11 Ekim 2012 Perşembe

Hamurlu Gerdan Çorbası


Malzemeler

1 Adet gerdan
6 Su bardağı su
3 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı un
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı tereyağ
Kırmızı tozbiber
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Hamuru için :
3 Adet yumurta
Aldığı kadar un
Tuz
Süslemek için : Nane yaprakları

Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı

Gerdanı suda haşlayın.
Haşlama suyunu başka bir tencereye alın.
Yumurta sarıları, un ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın ve kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin.
Hamur malzemelerini karıştırıp biraz sert bir hamur hazırlayın.
Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin.
Hamurları sıvıyağda kızartıp kaynamış et suyuna ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
Tereyağını eritip kırmızı tozbiberi ekleyin.
Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin.
Çorbayı kaselere alıp nane yaprakları ile süsleyin.
Sıcak olarak servis yapın.
Hamurlu Gerdan Çorbası yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız