Pages

Ads 468x60px

11 Ekim 2012 Perşembe

Havuç Çorbası

Malzemeler

6 Su bardağı etsuyu
3 Adet büyük boy havuç
3 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Kahve fincanı un
2 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı su
2 Su bardağı süt
Yeterince tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

Havuçları ince doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvıyağda hafifçe öldürün.
Sonra 1 su bardağı suda haşlayın ve iyice yumuşak bir hale getirin.
Süzgeçten geçirip, püre haline getirin.
Bir tencerede 6 su bardağı etsuyu, yeterice tuz ve püre haline getirdiğiniz havuçları koyup kaynamaya bırıkın.
1 Çorba kaşığı sıvıyağda unu kavurun.
Karıştırarak 2 su bardağı süt ilave edin.
Yumurta sarılarını ilave ederek iyice karıştırın.
Ateşten aldığınız havuçlu karışıma azar azar dökerek bir taraftanda karıştırarak kaynama derecesine gelince bir taşım kaynatıp, ocaktan alın.
Sıcak olarak servis yapın.
Havuç Çorbası yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız